Tuintrends van 2017: Harmonie, Energie en Balans

Misschien wist je het niet, maar ook in de tuinwereld zijn er trends te vinden en jij kan jouw tuin helemaal 2017 maken. Bij de trends wordt er gekeken naar vormen, materialen en kleuren. Dit jaar zien we drie verschillende tuintrends die wij in grote lijnen laten zien.

Harmonie

In een harmonische tuin kan je lekker relaxen en kom je helemaal tot jezelf. Een harmonische tuin is een goede plek om in terug te trekken. Bamboe past uitstekend in een harmonische tuin. Je kan kiezen voor bamboe meubels en accessoires of ga voor een mooie bamboe haag. In de harmonische tuin zien we veel paars tinten, de campanula en de hosta sluiten prima hierbij aan.

Energie

Met deze trend geef je jouw tuin een energie boost en meer expressie. Sportieve details en felle kleuren zijn erg welkom in een energieke tuin. Een energieke tuin is de plek waar ieder zijn favoriete activiteit kan doen. De photinia is een plant die zeker past in de energieke tuin. Eerst krijgt de plant vuurrode scheuten, daarna prachtige witte bloemetjes en daarna blauw-zwarte bessen.

Balans

Bij een gebalanceerde tuin draait het om evenwicht en gelijkwaardigheid. Deze tuin heeft dan ook geen grote blikvangers, maar bevat juist een mix van elegante en stoere vromen. De clematis, campsis en de festuca passen prima in een gebalanceerde tuin.

Tags TrendsTuin
Delen

No comments

Add yours